måndag 29 juni 2009


Det är en obeskrivlig lycka när man, mitt i matlagningsbestyr, hittar
en död fågel på köksgolvet. Bredvid ligger en nöjd katt. Då skriker man ett glädjetjut, ropar på pappa och gömmer sig på toaletten (för att man är så glad alltså).

Observera att katten på bilden inte har något med texten att göra.
En förmiddag vid Opplimen. Det var kanonskönt i vattnet. Efter ett dopp smakade vaniljlängd och chokladkakor bara mmm. Jag och Gustaf gjorde vattenfall. Jag skötte spaden och han skötte hinken. Sand överallt. Sedan hem till falukorv och bada fötterna i ån. Päronsplitten blev pricket över i:et. Och jag kunde inte fått en bättre "sista" semesterdag.

söndag 28 juni 2009

En dag i solen och jag blir en prickig korv. Det är ju inte bara ett par stycken direkt. Men jag tycker nog om dem ändå.
Jag tycker om att hålla fast i traditioner. Har man aldrig smörjt in sig ordentligt när man ska sola, så varför börja nu? Det är ju jättekul att bli bränd. Det är ju jättekul att sitta inne för att det gör ont att vara ute (en lätt överdrift).

Andra drack öl på uteserveringar igår kväll. Jag och Hanna köpte varsin glass och satte oss på en bänk för att spana på folk. Vi är som två nyfikna tanter. Idag är jag mer som en hemmafru. Diskar, tvättar, vattnar och dricker kaffe.

"Vi ska vinna, vi ska ta dem, vi ska ro tuttarna av dem". Öh, inget rim egentligen, men ändock lite peppande.

lördag 27 juni 2009

Livet på en brygga.

fredag 26 juni 2009

hade vi varit tillsammans i prick 11 månader. Alva var med. Per hade dreads. Jag hade antagligen precis samma frisyr nu. Vi var i Skarbohäll.

Nu idag ska vi till Skarbohäll igen. Vi har varit tillsammans i cirka 3 år och 9 månader. Alva finns inte mer. Några dreads finns inte heller. Min frisyr är densamma som sagt. Men Skarbohäll finns kvar som en av världens bästa platser. Och jag och Per, som i vi två, finns kvar.

torsdag 25 juni 2009

Varenda
"status" på Facebook handlar om att folk ska till Peace and Love. Jag ska inte dit. Jag blir kvar här i Leksboda. Men jag klagar inte. Här finns ju egentligen allt som behövs för att skapa en egen festival. I kylskåpet finns det öl och jäger. Jag kan sjunga, eller sätta på radion. Om jag känner för att tälta kan jag tälta i trädgården. Vill jag vara sunkig kan jag låta bli att duscha, eller rulla mig i kodynga. Det kryllar av människor/djur/kryp här ute som jag kan hänga med. Jag kan pussas runt med massa olika killar, typ Algot, Kaspar och Paddan.

(Okej, några tårar för att jag missar Anna T, Johnossi m.fl. Och för att det vore skitroligt att vara där med alla som jag vet är där).
Men vad sjutton spelar flugor och blod för roll när jag fick VG på min hemtenta. Vara blygsam och inte tala om det för alla? Hell no! Det här ska firas med... vatten.
Jag har nyss klippt gräsmattan under en stekande sol. Det var rätt ovärt. Svetten rann från alla vrår. Flugorna älskade mig. "Jag ska aldrig aldrig bli en ko", tänkte jag (för er stadsbor: kor har alltid tusen flugor omkring sig). Att vår nya familjemedlem Paddan vägrade flytta på sig gjorde inte saken enklare. Jag gjorde allt som stod i min makt att skrämma den med gräsklipparen, men den sket fullständigt i mig. Och jag ville inte ha Paddans "inuti" på mig. Det räckte gott och väl med att jag klippte sönder en daggmask. Avslutningsvis stack jag mig på en rosbuske och började blöda. Typ som Törnrosa, fast ändå inte. Eller som Lotta på Bråkmakargatan skulle sagt, "det är blod, på min föööödelsedag", förutom att jag inte fyller år idag.

onsdag 24 juni 2009

Två söta tjejer som jag fått i uppdrag att fotografera till en förstoring.

tisdag 23 juni 2009

Efter cirka tre koppar kaffe, och ett par liter vatten känns det inte som att jag gör annat än att kissa kissa kissa. Det gav mig ett uppslag till en ny undersökning.

Skit, nu hör jag ett stort kryp här inne. Igår dödade jag två kryp. Börjar tröttna på det nu liksom. Plus att det ligger en stor padda ute i trädgården. Inte för att jag ska döda den, men ändå.

Jag är ledig. Det är sol. Roddtävling idag. Vad finns det mer att skriva? Livet är hett och lätt som en plätt.

söndag 21 juni 2009

Grönt är så jäkla skönt.
Idag har jag träningsvärk efter både roddtävling och fest. Inte bara i ben och rumpa, utan i huvudet också. Underligt. Jag får lite dåligt samvete när pappa, med sitt överansträngda knä, lagar mat och fixar medan jag ligger som ett mähä i soffan.

Åter till roddtävlingen: Vi var så nära, så nära att vinna. SÅ NÄRA! Vi rodde så fint och så snabbt. På tisdag är det dags igen, och då jäklar.

fredag 19 juni 2009

Kortet är från förra sommaren, men jag ser ungefär likadan ut idag. Har samma linne på mig till och med. Min garderob kryllar inte av midsommaraktiga linnen direkt, och klänning kändes för kallt. Hur som helst - GLAD MIDSOMMAR!
Du vet att du bor på landet när... (Del 6).

... du på midsommarafton sitter på en släpvagn full med björkris. På huvudet har du en brandgul sydväst och på kroppen en regnjacka i storlek XXXXL (du har alltså aldrig varit snyggare). Det spöregnar, du har björkris nästan ända upp i stjärten, fyrhjulingen som drar släpvagnen sprutar ner dig med lervatten. Och du älskar det!


Du ser inte så här ren och ordentlig ut.

torsdag 18 juni 2009

Älsklings födelsedag
Det blev en heldag med födelsedagsfirande. Tidvis kändes det som att jag fyllde år också. Vi skulle äta tårta på kondis. Vi åt fralla och dammsugare istället. Inte så festligt kanske, men gott. Dagen fortsatte med glassande i solen. Per fixade lunch. Ett spontanbesök hos Malin bidrog till eftermiddagskaffe. Vi var somriga och plockade blommor. Tog en öl på glasverandan. Åt grillspett och rabarberpaj. Somnade strax efter tio - dödsmätta, solfrossiga och jättenöjda med dagen.
I tisdags hade jag en helfin dag med två helfina kvinnor. Men skulle jag ha tagit kyckling med jordnötssås istället för vårrullar? Det är frågan med stort F. Vi får göra om det!

tisdag 16 juni 2009

Du vet att du bor på landet när... (Del 5).

... vägarna är så gropiga att dina bröst, stora som små, ständigt är på väg att hoppa ur BH:n när du cyklar. Under ett sommarlov på landet använder du så klart en gammal, säckig BH för att den är så skön.
-

måndag 15 juni 2009

Du vet att du bor på landet när... (Del 4).
-
... du bara drömmer om djur. Det börjar med en promenad med två hundar. Plötsligt ser du vildsvin på en åker. Du blir rädd, fortsätter att gå tyst och försiktigt för att inte väcka deras uppmärksamhet. När du är utom synhåll springer du för livet. DÅ, från ingenstans, dyker en ilsken ekorre upp och vill äta hund! Den jagar hunden upp i ett träd. Hunden faller och du fångar den. Ekorren blir mördad. Du vaknar en smula utmattad.
-
Skrev jag igår att jag inte var en psykopat? Jag tar tillbaka det. I natt drömde jag att en ekorre ville äta upp hunden Greta. Det slutade med att jag sparkade ekorren tills dennes huvud flög av!

Detta leder till del 4 i min serie om landet...

söndag 14 juni 2009

Jag var ensam hemma igår och hela natten. Det hör inte till vanligheterna. När jag var yngre satt jag och höll krampaktigt i några knivar tills mina föräldrar kom hem. En av många underliga saker jag hade för mig som mindre. Nu för tiden är jag inte så rädd/psykopatisk. Dock hände det en mystisk sak igår. När jag åkte hemifrån på förmiddagen var katten Algot ute och katten Kaspar inne. När jag kom hem på kvällen var det tvärtom. För att inte bli alltför paranoid tog jag beslutet att anta att vår granne varit inne i huset (igen). Vi delar internet med honom och när det krånglar vill han slå av och på strömbrytaren en gång. Detta gör han alltså oavsett om vi är hemma eller ej. Jag vet ej om han gjort det igår, men som sagt, jag vill tro det. Han ringde dessutom efter 23.00 på kvällen för att be mig slå av och på. Jag är uppväxt med tron att om det ringer på hemtelefonen efter 22.00 så har det hänt något. Tack kära granne för de två skrämselattackerna.

Too het to be sann!

lördag 13 juni 2009

Vad som händer och sägs på Kärringberget, stannar på Kärringberget. Men här är några oskyldiga bilder:

fredag 12 juni 2009

Jag trodde att jag kunde Alexander Rybaks refräng, men när jag lyssnade ordentligt på vad jag sjöng så kändes det inte riktigt rätt i slutet.

I'm in love with a fairytale
Even though it hurts
'Cause I don't care if I lose my mind
I'm reaaaadykööö.

Jag tittade upp vad som var rätt, vilket var: I'm already cursed. Hyfsat nära måste jag ändå säga.
En del av gårdagen i bilder:
Malin fikar med ena handen och matar Odin med den andra. Verkligen rofyllt.

Fia läser en barnbok som handlar om en mullvad som fick en bajskorv på huvudet. Vincent och Doris tävlar om vem som ska hinna ta bollen först. Odin är åskådare, och Malin ska förmodligen bita på sina stackars fingrar eller plocka bort ett hundhår från munnen.

Vincent tittar kärleksfullt på sin faster. Ja, eftersom han är för liten för att prata är det fri tolkning.

Så här glad blir man om blåser bubblor bättre än sin pappa. "Pappa är dålig på det här han...", sa han till och med.

Du vet att du bor på landet när... (Del 3).

... du inte blir rädd av att vakna och höra fotsteg inne i ditt hus, fast att du vet att du låst alla dörrar och att det inte är någon i din familj. Risken för detta ökar om din pappa har ett eget företag med anställda som har tillgång till husnycklar.

torsdag 11 juni 2009

Efter ett sms igår önskade jag att jag kunde ta mig ultramegasnabbt till Uppsala. BMC var anledningen. Och då menar jag inte Uppsalas Biomedicinska Centrum.

Jag hade gärna varit manlig med er, och kanske till och med höjt manlighetsnivån en smula: "jag kan inte prata, men jag kan slåss" och en snus på det.

onsdag 10 juni 2009

Bomber och granater. Fy faaen. Att en liten skitsak
kan göra så ont och påverka allt. Min mun, min stackars lilla mun.
Svullen och öm. Huuuh. Bröööl. Bakteriedödande munskölj är införskaffat.
Jag vill i alla fall vara ren. En uppsvälld men ren idiot.

tisdag 9 juni 2009

Du vet när du bor på landet när... (Del 2).

... du kommer på att du måste kissa precis när du ska gå in i duschen. På väg mot toaletten (som finns i ett annat rum), och väl framme får du göra allt du kan för att inte blotta dig för en bonde, som åker omkring i en traktor några meter från toalettfönstret. Detta kan så klart undvikas om du orkar sätta på dig en handduk.
När man får en liten Odin att somna i ens famn är det inte långt till tårar. Det värmer ett mostershjärta. Okej, jag är blödig. Och okej, det här är ingen mammablogg även om det verkar så ibland.
Du vet när du bor på landet när... (Del 1)
-
... ditt och din älsklings sista samtal innan ni somnar lyder ungefär så här:

Jag: Var det en ko som lät?
Per: Nej, det var får...
Tystnad. Försöker somna.
Jag: Nääe, är det verkligen får?
Per: Jag vet inte.
Tystnad. Försöker somna.
Per: Det är fiskmåsar också.
Jag: Mmm...
Tystnad. Försöker somna.
Per: Man kan ju undra varför korna råmar så mycket så här sent på kvällen.
Jag: Jag tycker ofta jag hör kor sent på kvällen.
Tystnad. Vi somnar.
-

Och här var det en get.

söndag 7 juni 2009

Här ska jag dansa omkring i Leksandsdräkt och flätor hela sommaren. Jag ska bara dricka hallonsoda och äta... Grillad korv? Jävligt idylliskt om jag får säga det själv.

lördag 6 juni 2009

De flesta har tittat på fotboll och druckit öl denna kväll. Det har inte jag. Jag har istället:
- Försökt besvara frågor angående filmen Ice Age. "Varför gör han så?", "Är han sur, varför då?"
- Tittat på två tjurar och fem getter.
- Intygat G om att en död råtta inte är farlig och inte kommer komma in i huset.
- Rasat klosstorn.
- Blivit korrigerad av en 2-åring på världens kanske mest simpla låt (klappa, klappa händerna).
- Ätit en päronsplitt (dock efter att barnen gått till sängs, så det var bara för mitt eget nöjes skull).
Och så vidare.

Förra lördagen hade jag inte ens lämnat förfesten vid den här tiden. Nu ligger jag i sängen och somnar vilken minut som helst. Nöjd då, och nöjd nu. God natt.
Min ständiga kaffekompanjon blev 22 år igår. Men det handlar inte bara om kaffe när vi ses. Det är mycket mer än så. Det är dans. Det är Kenneth med C. Det är Linda B. Det är "apor som behöver dansa". Det är tokigheter. Och det är en massa glädje. Ett stort grattis ♥
De senaste dagarna har varit så grymt intensiva. Jag har varken haft tid eller energi att skriva blogg. Men nu är hemtentan inskickad. Och vi har varit på en otroligt fin, och otroligt jobbig begravning.

Sommarlovet är här. Idag har vi sjungit om lurviga ben och fikat för att "fira" nationaldagen. Jag lekte dock mest med min brorson. Han verkar tycka att vi är nästintill jämnåriga, och vill leka med mig hela tiden. Ett förslag han gav idag var att vi skulle rulla nerför en backe där det satt massa människor. Nja, sa jag. Men några åk i rutschkanan blev det i alla fall. Det kommer bli mycket lek med syskonbarnen i sommar! WIHO!

onsdag 3 juni 2009

Trevligt att jag kunde unna mig något riktigt gott när jag nu kom hem efter åtta timmar av hemtentaskrivande. Den varma filen kändes så len mot min hals. Och de sista smulorna/spånen av min müsli kittlade dödsskönt i kistan. Efterrätten blev ett halvgammalt ägg. Hurra! Nu tar jag mitt pick och pack och tar tåget hem till Leksand. Snart är det sommarlov. Hurra (på riktigt det här gången)!

Det känns skönt att åka hem av många skäl. Ett av dem är mina grannar. De måste tro att jag är tokig, och detta på grund av: 1. Häromdagen stod jag och frenetiskt dunkade en golvmopp i golvet ute på min balkong. En humla hade satt fast sig på den och jag får panik av kryp. 2. Sedan igår har jag sprungit ut på balkongen cirka tusen gångner för att plocka i och ur mat ur en hemköpskasse. Vem har sin mat på det viset? Jag hade lust att sätta upp en skylt med texten "JAG FROSTAR AV". 3. Jag bar nyss en cykel in i lägenheten.

Egentligen behöver jag nog inte oroa mig. Alla har nog inte lika bra koll på sina grannar som jag har (försöker ha) på mina.

Hej då Uppsala!

tisdag 2 juni 2009

Kvällen började med finkorv - 60% kött. Mitt dåliga bett hade stora problem med det "fina" skinnet. Med en mätt mage förlöpte kvällen med en massa skratt som handlade om allt från Vital till kaviar och brölande ljud. Mitt i natten fylldes diverse förråd på, vilket kändes mycket nödvändigt just då. Kisspauserna under det otroligt mysiga trädet var en annan höjdpunkt. Vi avslutade med en varm macka och cyklade hemåt när klockan närmade sig 03.00.

Glöm inte: Sent folk kommer fint. Inte tvärtom.














måndag 1 juni 2009

Yes, mat och mys med klassen ikväll. Jag och Mia tänkte lyxa till det med grillkorv, vilket är mycket underskattat. Öl och korv. Det låter och är fint ihop.

För övrigt: Jag ska klara mig helt utan kylskåp i en och en halv dag på grund av diverse ointressanta skäl (avfrostning). Hur ska jag lägga upp mina måltider? Var ska jag ha mjölk och fil? Det är bäst jag äter upp mig innan.

För övrigt nr 2: Min resväska är full. Jag ska få plats med tre par till skor, träningskläder och necessär.

Vilka bekymmer.
Per har åkt hem till Leksand för sommarlov nu. Jag är kvar med ett tomt kylskåp. Kul. Kan man laga något med senap, jägermeister och tre sorters mjöl? Tur att det blir mat med min klass ikväll. Dock vet nog inte klassen om det än.

Mamma ville se en bild på sin lisskölla från i lördags, så denna egobild är för dig. Du kan ju bortse från snusen.