måndag 31 augusti 2009

Tillbaka i skolbänken.

Först en timmes lång kursintroduktion med diverse skrämmande inslag. Lärinnan fick tydligen lov att berätta att det kommer bli en mycket intensiv termin. Och hon fick tydligen lov att berätta hur många som inte klarat av sin praktik (då läraren ska bedöma lektioner vi håller i). Därefter väntade tre timmars rast/chans att börja kopiera och läsa inför kommande seminarium. Blev mest av det förstnämnda. Slutligen fick vi lyssnade på en "inspirerande" föreläsning. Vem orkar lyssna på en "inspirerande" föreläsning en måndag, första dagen efter sommarlovet, klockan 14.00-15.00? Hon nämnde något om elever som satt och tänkte på att de skulle äta köttfärs till middag. Mitt i prick! Jag satt just och skrev på en inköpslista inför veckohandlingen. Bland annat ingredienser till KÖTTFÄRSlasagne. Föreläsaren nämnde några gånger till vilken intensiv termin det skulle bli, sen fick vi gå hem.

Nu sitter jag med en studiehandledning bredvid mig. Den är full av jobbiga och svåra uppgifter. Dyr litteratur som "måste" läsas. Hm. Det låter som att jag inte vill plugga.

söndag 30 augusti 2009

Ett år som Uppsalabo.








Som en seg, seg, jätteseg kola.

Fyra festkvällar på en vecka. Idag är jag mör. Idag gör jag inte mycket. Ska pallra mig till Clas Ohlson bara. Vore nog bra med ett kollegieblock till morgondagens skolstart. Och kanske en kalender. Åh nej. Då måste jag gå ytterligare några meter.

Foton från en fadderkollega.

fredag 28 augusti 2009

Fadderperioden, del 3.

Jag är väldigt nöjd. Vi fick en världsrolig grupp. Vi hittade på tokbra låtar/skålar. Alla (hoppas jag) verkade ha en toppenkväll. Nollorna tyckte till och med att vi var bra! Nej, de tyckte att vi var BÄST.

Smällar man får ta: 1. Att komma på att man glömt sin cykel vid puben, när man nästan kommit hem på natten, och tvingas vända. Uppdrag: RÄDDA MUSSE! 2. Att dagen efter få plötsliga värmeattacker. Alkoholen vill lämna kroppen.

Vi kämpade på med våra diadem hela kvällen. Är öm bakom öronen idag. Och snart ska det på igen.

torsdag 27 augusti 2009

Min vita musse.

Igår fick jag en cykel. Ni hörde rätt. Jag FICK en cykel, av Pers farmor. Det är en vit mustang. Den här gången ska ingen jäkel få sno den. Har utrustat den med två lås. Springer och kikar var tionde sekund om den står kvar. Nämnde jag att jag fick den? Fickfickfick. Gratis är gott.

Ikväll blir jag fadder på allvar. Ska ha på mig en gigantisk t-shirt som det står fadder på. Kommer vara mer bekväm än snygg ikväll. Går runt med mitt nyinköpta diadem på huvudet. Försöker vänja mig. Diadem med rosett är inte riktigt Elina. Men nu satsar vi allt! Kör hårt! Pepp pepp! Taggar till!

onsdag 26 augusti 2009

Vissa familjemedlemmar har haft önskemål om att se förändringarna i vår lägenhet. Här syns det i alla fall var skrivbordet står. Uttömmande bild, jag vet. Kan komma bättre bilder en annan dag. En dag med bättre ljus. Idag har vi lampor tända. Regnet pissar ner. Och jag är kissnödig. Har tröstdruckit kaffe. Min hals jäklas med mig, vilket inte passar sig just nu!

Just ja. Tack så hjärtligt för kantarellkortet mamma! Och tack så hjärtligt Fia för mms:et på kantarellerna!

Fadderperioden, del 2.

Middag först. Jag hade beställt tortellini. Alla runtom mig åt kyckling eller fläskfilé. Jag ville plötsligt också ha köttköttkött. Höll dock god min, och sa till dem som frågade att det var jättegott. Alla faddergrupper fick presentera sig på scenen. Jag undrar fortfarande om någon hörde vad jag hette. Kvällen fortsatte med toaköer, prat och lite dans. Det var trevligt. Min hals hade dock börjat göra ont, och kroppen kändes matt. Jag var alltså inte så woohooo:ig av mig. Kvällens höjdpunkt var nog när jag blev Elina "hitman" Bodin Hansen. Säger inget mer om det. Eller om kvällen. Imorgon är det dags igen!

tisdag 25 augusti 2009

Fadderperioden, del 1.

Picknicken avklarad. Och några öl plus en fyrkamp på det. Jag och Mia avslutade med ett litet vattenkrig. Vi gick sedan mot stan för att leta efter Greasekläder. Kändes skumt att gå omkring på stan, en tisdag klockan 14.30, med några öl innanför västen. Vi köpte varsitt diadem. Vi kommer vara finast. På ett ungefär. När jag kom hem hade Per tinat några bullar och fixat kaffe. Bortskämd? Oh yes. Nu ska jag ladda om, få klädpanik och sen vandra iväg mot Snerikes Nation.

Elina goes fadder.

Igår möttes ett gäng upp för ett faddermöte. Vårt tema blev Grease efter mycket velande hit och dit. Om vi blir snygga eller ej, det är en annan fråga. Idag är det kickoff med picknick, lekar (oh no) och sen middag och dans. Jag laddar upp med kaffe och vatten. Kan behövas då jag varit vaken sen sex och dagen och natten blir lång. Försökte verkligen somna om när Pers alarm ringt. Men icke. Inte ens med ögonbindeln på. Öronproppar måste införskaffas.

Varför har jag datorn på benen när vi har ett nytt skrivbord? Jo, för att man får så här snygga märken!

måndag 24 augusti 2009

Den bar mitt namn. Bokstavligen.

Elina Tanktop Secret Forest flyttade hem till mig igår. Och Julia, den är från MONKI!

söndag 23 augusti 2009

När ni varit gifta länge.

Mamma: Titta här Rune! Jag är fortfarande svälld på fotknölen sen jag ramlade på bowlingen.
Pappa: Jävlar, vad knölig och knulig du är överallt. Jag är alldeles slät jag!

När du inte hänger med.

Per och mamma diskuterar Leksands flyktingpolitik.
Jag: Alltså, varför har inte Gevalia bryggkaffe MÖRKROST?
Per och mamma: Va, vad sa du?
Jag: Eh, hm, ingenting.

När du är student.

Jag (sitter på toaletten och pratar med Per): Jag upptäckte idag att Serlas toalettpapper har ett lägre kilopris än Icas egna papper!
Per: Jaha, ja.
Jag: Man blir ju lätt lurad att Icas är billigare. Men det är mindre på de rullarna! De tar slut jättefort.
Per: Ja, det kan ju väldigt olika mycket på rullarna.
Jag: Mm, typ 4 kronor mer i kilopris på Icas.

Okej, det kanske inte är kilopris? Utan kanske antal meter papper/rulle.
Åter i Uppsala. Tack vare mor och far kom vi säkert på plats. Några tårfyllda avsked (som egentligen inte ens är avsked) har det blivit. Du vet hur jag är, sa jag till Per när tårarna rann idag. Ja, jag vet. Hela din familj är så. Men det är inget fel med det, svarade han.

Vi hann med både IKEA och shopping på stan idag. Jag är en lycklig ägare av en hel del nya ting. Materialist javisst. Men det är faktiskt inte så lätt att bo granne med shoppinggatan. Stackars lilla mig.

Nu väntar en vecka full av nöje. Fika, middag med vänner, bio, picknick, middag på Snerikes, dans, nollning och så vidare. Stackars lilla mig igen.

Tack ni två, för all hjälp i helgen. Ni är guld värda flera tusen gånger om.

Det är många personer representerade på vår köksbord. "Rarunkerna"/blommorna är från mamma. Vasen från Malin. Lykta har Per köpt till mig. Tändsticksasken är från Hanna. Fatet är från mamma. Vindruvorna fick vi av Jonna igår (tillsammans med en massa annan mat. Det är vad en Bodin Hansen vill ha).

fredag 21 augusti 2009

Återkommande dialog.

Friidrott på TV. Någon river på höjdhopp, kastar kort med spjutet eller dylikt.
Mamma: Jag såg det på honom/henne.
Jag: Men lägg av, så säger ju du jämt.
Mamma: Ja, men jag ser det!
Jag: Du kan ju inte se innan att det kommer gå dåligt.
Mamma: Jo, jag ser det på dem!
Jag: Suck...

1 år idag.

Flyttlasset går inom kort.

Jag packar. Jag umgås. Jag suger ut den sista musten från allt fint som finns här i Leksand. Imorgon bär det av mot Uppsala. Snart är jag studenten Elina igen. Om en vecka kommer jag bara skriva om öl, fest, dans, hamburgare på Max, shopping och fika. Ni vet, det är endast det man sysslar med som student.

torsdag 20 augusti 2009

Svampjakt. Jag skrek av lycka när vi hittade guldet.

På lördag.

Fika vid köksön blir fika vid ett matbord.
Bryggkaffe blir pressokaffe.
Leksandsbladet blir Ergo (Uppsalas studetkårs tidning).
Springturer i skogen blir Friskis och Svettis-pass.
1,20 säng blir 1,40 säng.
Jobb med veden blir... fest på Norrlands?
Fint blir fint.

onsdag 19 augusti 2009

Påkommen.

När ska jag lära mig att jag inte kan springa omkring hemma, i bara underkläder? Plötsligt står det ju någon på brokvisten och knackar på dörren. Som för ett par minuter sedan. Dessutom så såg han mig genom fönstret först. Alltså hade jag knappt behövt klä på mig. Sett är sett. Men jag valde lyckligtvis att göra det. Det fick bli snabba ryck. "Ska jag dra på mig koftan bara? Eller kanske t-shirten? Den är ju rätt lång. Nej, jag visar för mycket. Jag är snabb! Jag drar på mig allt". Stackars grannar, stackars mig.

tisdag 18 augusti 2009

Tantvarning. Igen.

Rabattbladen från ICA och Hemköp är måndagars höjdpunkt. Och det är jag inte ensam om att tycka. Jag skrev sms till syster Malin igår och förtäljde att jag skulle dricka kaffe och läsa rabattblad. Hon berättade senare att hon precis gjort samma sak alldeles innan hon fått mitt SMS. Under det senaste året har vi diskuterat så gott som varje blad. Var man ska handla, vilka topperbjudande man inte får missa och så vidare. Malin är ju ändå 30 år och mamma, så för henne är det kanske okej att vara tantig. Jag är en 22-årig student. Sen när blev jag så här?

Veckans STÖRSTA tips:
Scan Bacon, 5 kr/st (ICA)
Sunsilk Schampo/Balsam, 29 kr/3 st (ICA)


måndag 17 augusti 2009

Från i lördags.
Idag har jag:
- Tvättat mina fönster. Det är en av mina specialiteter.

- Långfikat. Kaffe och smörgås kan rädda vilken dag som helst.
- Spanat på saker jag vill ha. Saker jag inte har råd med/är för sparsam för att köpa.
- Målat en gravsten. Blev inte så fint som jag ville.
- Packat. Snart bär det av.
- Ätit lunch. Knäckebröd med nypotatis och salt är mmm.
- Saknat. Det är så tomt. Alva och farmor, kom tillbaka.

ALVA
1995-2009
ALLTID ÄLSKAD

Resten av dagen ska jag:
- Åka till Malin och Odin. Där är man garanterad gos, kaffe och fint sällskap.
- Storhandla med mamma. Måste köpa kaffe för att lämna till jobbet. "Du kokar alltid för mycket kaffe", sa en vikariekollega i somras.
- Äta smör-, socker- och kanelfyllda bulldegssnuttar.
- Springa. Knyta på skorna, svettas och tycka att det är drygt.

söndag 16 augusti 2009

It's all about the ved.

X

Att stapla ved när man är dagen efter går faktiskt helt okej. Rätt stillsamt. Sommartoppen på radion. Nu däremot känner jag mig väldigt mosig. Min näsa liknar Rudolfs. Kanske inbillar jag mig. Är även lite vresig (nu behöver du inte kommentera om det Andreas), och känner mig asocial. Perfekt eftersom jag ska på roddmöte NU.

Igår.

Vid tio gick jag till granngården. Där i ett garage hölls det en 30-årsfest. Vips hade jag ett glas bål i handen. Och vips var klockan 03.00. Musiken skiftade från raggarlåtar som Runke Ball till Johnossi.
Vi dansade, headbangade och dansade lite till.
Vi sprang i regnet.
Jag åt massa bröd (förlåt Mia om jag åt för mycket).
Jag lekte rövare med systeryster för första gången på åratal.
Jag skrev, enligt mig, mycket roliga sms till min käre bror. "Herregud. I dunken är bara slatten kvar. Ho slickar bålskålen".
Det är i lilla Leksboda det händer. Så är det faktiskt.
En av sommarens mest dansanta och roligaste kvällar.
Tack Mia!

Detta får tala för hela kvällen:
Jag: Fan, jag sparkade till ett glas så att jag blev blöt på hela benet.
Malin: Luuuugn, det finns mer dricka.

lördag 15 augusti 2009

En höst i ett ännu större rus?

Besökte Insjödagen idag. Glömde att ta med nya Clas Ohlson-katalogen. Skamligt. Såg ju en hel lastbil full. Hade kunnat ägna kvällen åt att planera höstens inköp. Vi och Clas är grannar i Uppsala. Hänger där rätt ofta. Känns lite som hemma. Nu blir det en öl i väntan på middagen. På lokaltidningens framsida står det en sommar i rus? Ungefär. Men nu handlar det bara om öl som mättar hunger.

Kräftskiva.

Man kan ju inte äta plåster med kräftor, sa jag och åkte iväg på kräftskiva. Det motsatta gick däremot galant. Plåstret luktade säkerligen mys när det slutligen åkte i sopsäcken. En eloge till värdinnorna för en trevlig kväll. Blev tidigt i säng dock. Alltför tidigt för att ens få kallas ung och frisk.