tisdag 29 september 2009

Mat, öl, Mia (det är hennes händer) och försvarets hudsalva. Det är ungefär vad som krävs för en bra eftertentaklassträff. Jag tror att vi egentligen kom igång den sista kvarten, liksom med pratet, men då hade alla hunnit bli trötta också.

Utsugare.

Den här köpte jag som som en gullig gest till Per. När jag just betalat 10 kronor läste jag nere i högra hörnet. Inte för att jag snål, men jag kände mig ändå lite blåst.

En bra natt.

Låg vaken ett bra tag runt klockan 04-05. Hade febertankar utan att ha feber. Dagens plugg virvlade runt. När jag väl somnade drömde jag att jag var fast i en grishage. En gris reste upp sig på två ben och kissade mig rätt i ansiktet. Nästa dröm handlade om min hyresvärd. Han skull laga vår toalett, men gjorde bara så att det blev blött överallt. Sen gick han och jag städade. Plötsligt kom han tillbaka och gjorde det lika blött igen. I en annan dröm bytte jag blöja på ett barn som kissade och bajsade hela tiden. Och allt kom utanför blöjan. Lyckligtvis var allt torrt i sängen när jag vaknade. Annars hade jag aldrig gått upp.

Nej, nu ska jag jobba på min inställning. Det är ju egentligen inte alls synd om mig.

måndag 28 september 2009

X

Jag orkar inte skriva just nu. Kan bara säga att jag känner ungefär motsatsen till DETTA. Orsak: Förkylning på g, en tenta som pumpade ut all kraft och mer plugg som måste göras. Förvänta er inget vettigt av mig på ett tag. Hej.

söndag 27 september 2009

En dunderlyckad kväll.

Alla var så fina igår. Cocktailklänningar och kostym. Jag blev nästan rörd. Middagen var god, men utdragen som attsingen. Tur att det aldrig var tomt i glasen. Team Grease vann inga priser, men var duktiga på att hålla tal och bäst ändå. Ett dansgolv byttes mot ett annat för att utöka kvällen ytterligare. Det kom en låt som i princip alla kunde en dans till. Alla utom mitt dansgäng. Mystiskt.
04.30 stupade jag i säng. Satt i öronproppar i hopp om att inte höra mitt eget sus i öronen. Vaknade 08.30, insåg att jag bara sovit 4 timmar, somnade om. Vaknade igen klockan 12.00. Personligt rekord?

lördag 26 september 2009

True Blood

Ni har väl inte missat vampyrserien True Blood? Kan tippa på att min familj gjort det, eftersom den inte går förrän 22.00 på onsdagskvällar. Det är nästan mitt i natten för en del. Introt får mig att rysa, samtidigt som jag gillar det: Se och lyssna här! Gör det bara, ni har inget val.
Jag sitter och gör tankekartor om prosodi, utforskande tal,
sattelittexter och så vidare. I huvudet finns bara kvällen - helgens och hela veckans stora höjdpunkt. Tänk er fördrink, klänningar, kostymer, trerätters och dans. Och en hamburgare på det!

Jag gillar inte vår granne mittemot som just nu hänger ut sina mattor på balkongen. Han är obehaglig på något vis. Mattorna är dessutom hemska. Herregud! Nu hängde de ut en stor svart matta med ett gigantiskt djurtryck på. Något slags kattdjur.

Jag gillar inte att någon/några tjuvringde till mig igår. Sådant har jag (typ) aldrig sysslat med.

fredag 25 september 2009

Vem vill köpa kyckling av märket Kronofogden? Svar: Elina.

I samma takt som jag lär mig om att utveckla språkkompetens avvecklas min egen.

Pluggdagar. Alla dagar ser lika ut.

Okej Britta, ibland kan variationen med överstrykningspennan gå över gränsen. Men det var inte riktigt medvetet faktiskt.

Rörigt inne och i sinne, kan man lite fyndigt säga. Detta var dock någon dag sedan.

Alla dagars höjdpunkt.

En outfit att dö för. Inte skitsnyggt, men jäkligt skönt (missförstå mig rätt Andreas, jag älskar tröjan jag fått av dig).

torsdag 24 september 2009

Med hjälp av era tips:

Elina: Vad gör du, tuffil?
Per: Vad sa du?
Elina: Men tuffiln då, vad gör du?
Per: (mummel), Bäbbe!
Elina: Vad sa du, pluttis?
Per: Bäbbe!
Elina: Men pluttisnuttis då!

Det går inte så bra. Jag ska nu gå och dammsuga vid TV:n där han spelar TV-spel. Och jag ska dammsuga väldigt noga.

Bäbbe.

Jag har ju ofta skrivit om hur jag retar Per. Dessvärre har han nu övertaget. I lördags gick Dirty Dancing på TV. Huvudrollsinnehaverskan i filmen kallas Baby. Per har sedan dess kallat mig för Bäbbe, alltså Baby på ett småsliskigt sätt. Och det är inte bara ibland. Jag har försökt kontra med att kalla honom för lilla gubben, som jag vet att han inte gillar, men inte ens det hjälper. Nu måste jag fila på en ny idé.

onsdag 23 september 2009

För att kaffe är bäst och för att tentor inte är det.

Varför känns en timme med plugg som en livstid, medan en timmes kaffepaus känns som ett ögonblick? Kan någon svara mig på det? Och det spelar ingen roll om jag försöker ha tråkigt samtidigt som jag dricker för tiden rusar ändå iväg.

Du anar inte vad jag ska göra med dig, tentjäkel. Jag ska klara av dig, mosa dig, skriva sönder dig så att du aldrig vill se mig mer. Framför allt så ska jag dricka en öl för att fira att jag aldrig ska behöva se dig igen.

Jag är nog dessvärre inte lika kaxig på måndag.

tisdag 22 september 2009

Jag skulle inte ha något emot:


Det här inlägget har ingen koppling med att jag egentligen borde läsa en tråkig bok just nu. Absolut inte.

måndag 21 september 2009

Dagens träning:
- Mitt hår stank stekos.
- Jag rapade svampsås.
- Det är den där veckan i månaden då hoppa runt i tajta träningsbyxor inte känns rätt.
- En buffel (inte lika söt som den på bilden) skulle prompt springa/buffla sig förbi mig, för att sedan springa alldeles framför mig.
- Buffeln var inte smidig i sina gymparörelser heller. HA!
- Golvet var som vanligt fullt med äckliga hårstrån, vilka jag manisk försöker blåsa bort när det är rygglyft som gäller.
- Hubba Bubba i högtalarna.

Vill vara där, inte här.

Älskade bäste Gustaf fyller 3 år idag. Han ska ha kalas. Jag blir återigen den dumma fastern som inte är där och firar honom. Men jag har i alla skickat ett kort till honom, fixat med gratulation i tidningen och pratat med honom i telefonen. Han berättade att hans mamma och pappa kommit mitt i natten med paket, att han tittade på film och så vidare. Nu ska jag sitta här och tycka synd om mig själv. Inte för jag någon tårta heller, men däremot fläskkotlett och svampsås (inte fy skam).

söndag 20 september 2009

4 år.

Bild från Goa.Jag och älskling tog tillfället i akt, på 4-årsdagen, att gå ut och äta middag igår. Vi valde indiskt. Min gryta skulle vara medium, men var istället supermegaextrahot! Det gjorde inte så mycket, i det stora hela. Vi pratade resminnen och hade det fint. Till slut trodde jag att jag var i Indien igen. Råkade säga "hello" till servitrisen. Inte okej Elina.

Jonna på besök.


Jonna och jag började med att besöka Vaksala Torgs lördagsmarknad. Där var det proppat med folk, loppisstånd, blommor och frukt. Men nja, vi ville handla (nya) kläder och saker. Vi gick till gågatan. Det dröjde dock inte länge innan vi insåg att vi fick lov att dricka kaffe innan vi kunde få igång spenderandet. Jag visade vägen till Kafferummet Storken. Det är ett café som är som ett café ska vara - mysigt, goda mackor, gott kaffebröd och med kaffekoppar man nästan kan drunka i. Därefter shoppade vi. Kläder, väskor, tändsticksaskar och så vidare. Vi hann även med en cykeltur till min skola, som egentligen är rätt vacker. Och självklart mat och mer kaffe. Fler sådana dagar skulle jag inte tacka nej till!

fredag 18 september 2009

Jonna/Poniii.

Om några timmar ska jag hämta upp min lilla storasyster på tågstationen. Behöver inte säga mycket mer än att det kommer bli en toppenhelg.

torsdag 17 september 2009

Haha, hihi, höhö.

Skolan är rolig! Inte på grund av lektioner och föreläsningar (vad är det liksom?), utan för att jag får umgås med folk som får mig att skratta tills jag gråter. Idag var det en som fick upp sitt kaffe i näsan och sedan ut ur näsan igen, och då menar jag sprutandes ut. Några andra härmade en mindre charmig lärare på ett klockrent sätt. En annan gjorde ett tappert försök att pumpa sin cykel, men det blev pannkaka av alltihop men samtidigt skrattinbjudande. Att jag även skrattade när den mindre charmiga läraren blev arg kanske inte är lika bra? Eller jo, det var rätt åt henne. HAHA, in your face!

En klassiker vid bloggtorka.

En längtan: Till helgen som börjar imorgon klockan 12.00. Lunch med vänner först sen kommer älskade syster på besök.
Någonting gott: En ugnstekt falukorv jag ännu inte ätit, men jag vet att den kommer smaka gott. Men nej, jag ska inte äta hela.

Det roliga som händer idag: Måltiderna och träning är det enda utöver plugg som händer.
Jag skrattar åt: Min hyresvärd och hans roliga lappar. "Vissa kan tydligen inte läsa", "Det finns något som kallas HÄNSYN" och så vidare.
Någonting som får mig att vilja dra täcket över huvudet: Oerhört jämnt mellan webbföreläsningen jag nyss sett och en liten sträckning jag känner i ena skinkan.
Och en bild: Min almanacka med Tomtebobarnen gör mig glad varje dag. Jag vill ha en sådan hatt och bo i skogen.

onsdag 16 september 2009

Jag tycker inte om att det blir rött och svidigt i mina mungipor när jag har ätit rostat bröd. Det känns inte normalt.

Självstudiedag/ledig.

Idag har jag ingen skola, men däremot massor av plugg att göra hemma. Jag har faktiskt haft disciplin att läsa i två timmar redan. Fyra olika ligg- och sittplaster är avverkade och två olika färger på överstrykningspennan. Allt för variationens skull. Först var målet (kaffe och smörgås) klockan tio, men plöstligt var målet istället sidan 100. Då var blicken dimmig och jag blek som ett spöke i ansiktet. Det finns så mycket annat jag skulle vilja göra just nu. Typ gå på café, ta en promenad eller sitta här och slösurfa. Liksom, sådana där vettiga saker.

Namnsdag.

I min familj har vi aldrig firat namnsdagar förutom att säga "grattis". Däremot, om någon glömmer att gratta ser vi genast vår chans att påpeka detta lite surt, för att sedan få lite extra uppmärksamhet. Man får inte vara dum.

Detta inlägg är därför tillägnat hela min familj. JAG HADE NAMNSDAG I MÅNDAGS!

Elina IDA Maria.

söndag 13 september 2009

Tre stycken Sandy.

Inte riktigt samma hårburr, men definitivt lika snygga.

GREASE!

lördag 12 september 2009

Över en tekopp med kaffe.

Elina och en stor kopp kaffe klockan nio på kvällen är egentligen helt fel. Men ikväll kändes det helt rätt. Jag pluggar. Men väldigt av och på, på och av. Märker att jag har vant mig vid varma lägenheter. Sitter nu med raggsockor och sjal. Ute regnar det. Katten vill komma in med en stor råtta. Mjauar som en tok därute. Står och kikar in genom fönstret med blod runt munnen. Tyvärr Algot.


Vad göra nu? Fortsätta stirra på mitt worddokument, krypa under täcket med en bok, äta mer, försöka uppskatta att vara helt ensam, smyga till granngården och hälsa på syskonen som festar?

fredag 11 september 2009

Idag.

God morgon. Snart är den sista kaffedroppen uppdrucken, och dagen ökar takten. Har börjat packa inför morgondagens hemhemfärd. Ska iväg till skolan i några timmar. Seminarium med redovisningar i tvärgrupper och eget arbete inför ett seminarium nästan vecka. Vill vill vill inte plugga i helgen, det kämpar jag för. Sen cyklar jag hemåt i ilfart, duschar och försöker andas i några minuter. Därefter beger jag mig till Mia och gör den stora förvandligen! Ikväll är jag Sandy. Coola Sandy. Det blir lockigt hår och svarta, glansiga tights. Ikväll är det nollningsavslutning!

torsdag 10 september 2009

Sol ute, men inte inne.

En bild som får tala för idag.
Jag sitter med en svår uppgift.
Jag fryser om fötterna.
Jag är trött.

onsdag 9 september 2009

Murder on the dancefloor.

Jag tycker om att göra "danssteget" vattenspridaren. Och isborren. Och föda kalv, starta och åka skoter och så vidare. Även fast att vissa kallar mig för tönt (på ett hjärtligt vis, jag vet).

En töntig tant. Det är jag det!

tisdag 8 september 2009

Magproblem.

Jag och Per har just lagt oss ner för att sova.
Jag: Åååh. Jag har ont i magen. Känn här! Det är alldeles spänt och hårt!
Per: Ja, det är en bajskorv man känner. Den ligger där i tarmen och väntar på att få komma ut.
Jag: Va? Men lägg av! Vad äckligt. Man kan väl inte känna en bajskorv på magen!
Per: Jag vet inte. Kanske man kan?
Jag: Nej, fy! Det är ingen bajskorv! Det kan det inte vara.

Saknar jag en tand?

Bion, Baksmällan, igår var riktigt rolig. Kommentarerna, gesterna, incidenterna, individerna. Vi fick oss många goda skratt. Frid och fröjd, förutom att jag hade ett prutthål på mitt säte.

Nu sitter jag och dricker kaffe och lyssnar på tåg. En liten hobby jag har. Det sistnämnda är ju aningen ofrivilligt, men ändå. Mitt svåraste belut idag är om jag ska festa två eller tre gånger den här veckan.

måndag 7 september 2009

Och på tal om ingenting. Jag har väldigt synligt rivsår på näsan. Det ser ut som någon tryckt till ordentligt med en nagel eller något likande. Borde man inte märka om man får ett sådant sår på näsan? Jag tror till och med att jag var nykter när det hände. Ja ni, tänk så mycket spännande det finns att skriva om.

Nu ska jag strax iväg på bio. Popcorn!

Bättre sent än aldrig. Odins 1-årskalas, 22 augusti.

Jävla idiot.

Att sitta på en föreläsning med en kopp kaffe medan läraren visar Pokémon är inte helt fel. I och för var det bara cirka fem minuter av en två timmars föreläsning. Det är bra om man kan glädjas åt det lilla.

Idag såg jag en man som blev omkullkörd med sin cykel. Han skrek jävla idiot efter personen som gjorde det (vilken inte stannade, och antingen inte märkte att han gjort något eller verkligen var en idiot). Jag blev omkullkörd förra året. Det var verkligen bara mitt fel. Jag var inte riktigt van att man måste visa med hela armen var man ska. Men efter den händelsen visar jag, tittar och väntar överdrivet länge med att korsa en väg. Ser jag en bil eller en annan cyklist hundra meter bort så väntar jag, samtidigt som andra kommer och susar förbi utan att knappt titta. Jag är nog en mes.

Solen skiner. Jag måste läsa.

söndag 6 september 2009

Nere i fördärvet.

Nollningen har pågått i två veckor. En återstår. Igår gick vi ut utöver nollningen (har vi blivit galna?). Började med fotboll. Go Zlatan. Stod i kö för att gå in på V-dala, men hamnade på Kalmars. Avslutade givetvis på Max. Tog det lugnt, och mår bra idag. Tack och lov. Men håret är en enda stor tova. Hyn börjar protestera. Nu får det bli andra bullar.
Ikväll: träning.
Imorgon: plugg hela jäkla dagen och träning.

Ackarby.

Pörcie och jag tog tåget till hans mormor och morfar (den sistnämnda var dock inte hemma). Dagen blev mysig som bara den. Deras hus är som en liten dröm. Och att få andas frisk och höstig luft på landet är härligt. Att vi dessutom har köksbänken full med kantareller (okej, jag var som en sur femåring medan vi plockade. "DU SA ATT VI BARA SKULLE VARA UTE EN HALVTIMME"), och en burk plommonsylt i kylskåpet gör inte saken sämre. Tyvärr fick jag en helvetesfästing. Igen. Jag hatar, och då menar jag hatar, de små jäklarna. Den hade lyckats sätta sig på ryggen trots att jag hade t-shirt, kofta och jacka. Jag ville bränna, mosa, strypa, skjuta och slå! Har den gett mig nåt skit vet jag inte vad jag tar mig till.