fredag 30 april 2010

Ladda, ladda ur, ladda om.

Fyra timmars sömn, dagen efter och snart ska jag dricka bubbel. Var är logiken? I Uppsala på valborg finns ingen logik. Det finns bara fest.

Timo var så bra, så mysig. Publiken var tokig och svettig. Jag trodde att jag skulle sluta som en pöl på dansgolvet. Bra kväll!

torsdag 29 april 2010

Tentan är över. Nu kan festligheterna börja.

Förra året var jag nybörjare på valborgsfenomenet här i Uppsala. I år vet jag lite bättre. Jag vet att det är bra om jag sover middag nu före kvällen. Jag vet att det är bäst att köpa förköpsbiljetter. Hm. Det var det. Alltså ska jag sova nu och för att lyckas somna tänkte jag ta tidningen Skolvärlden till hjälp.

Och självklart åt jag inte bara ett ägg till lunch.

onsdag 28 april 2010

Jag försöker inbilla mig att det bara är ett läxförhör.

Så här känner jag mig nu. Imorgon klockan 12.00 tar jag bort kudden, skriker "JAAA", dansar, studsar, sprattlar med benen, går hem och kokar ett ägg till lunch.

Några hinder på vägen mot festligheterna.

Per lyssnar på P3 dokumentär.
Jag tänker: Vad ska jag ha på mig på kvalborg och valborg? Shit, jag har tenta på torsdag.
Per gör raggmunkar.
Jag tänker: Vad ska jag äta på valborg? Shit, jag har tenta på torsdag.
Per diskar.
Jag tänker: Shit, jag har verkligen inget att ha på mig. Shit, jag har verkligen tenta på torsdag.
Idag ska vi tentaplugga intensivt(?) igen. Jag har aldrig varit så oförberedd inför en tenta förut. Att lägga en tenta på kvalborg är ganska dåligt tänkt. Alla studenter har fokus på annat. Typ öl, pizza, Timo R, dans, parkhäng och bubbel.

tisdag 27 april 2010

Blängsylta med tittsås.

Jag har en dålig egenskap. Jag glor. Stirrar. Fastnar med blicken för länge på andra människor. Detta resulterar i ett till problem, nämligen att jag är rädd att folk tror att jag är intresserad av dem. Vi kan ta Friskis som exempel. Man står i en ring och har bra överblick över massa andra människor. Det är intressant att studera hur folk rör sig, vad de har på sig, hur många armhävningar de orkar och så vidare. Vissa går man alltid på samma pass som och de känns nästan bekanta. Men nu har jag kommit på mig själv med att fastna med blicken för ofta och för länge på vissa personer. Nu tror jag att några av dessa tror att jag är nästintill förälskad i dem. Jag vet att jag är paranoid, men sån är jag. Idag ska jag tvinga mig själv att fokusera blicken på ledaren och bara gå in i min egen träning. Om jag kommer att lyckas? Inte en chans. Jag är på tok för nyfiken av mig.

måndag 26 april 2010

Vad som finns kvar efter en världsbra helg: en sked, en majblomma, ett fullt kylskåp, en knäckebrödsburk, en ny kokbok, bubbel och fina minnen.

Det här är inte vilken sked som helst. Det är en väldigt liten sked som tillhör en liten och speciell kille. Denne kille är inte här i lägenheten längre, vilket skeden påminner mig om. Ibland räcker det med en sked för att nästan börja gråta. Varför är det inte lagligt att kidnappa sina syskonbarn?

(Och jag skiter blanka fan i att det inte är så intressant att läsa om en sked).

Kär dag har många namn.

Skulle hellre stirra in i väggen på ett fik än att ögna igenom sida efter sida i kurslitteraturen. Eller ännu hellre sitta ute med solen i ansiktet och en glass i handen (som smälter så att man måste äta fort). Men det är ingen idé att klaga. Det är måndag! Rabattbladsdagen! Pulspassdagen! Förstadagenpåvalborgsveckansdagen!

söndag 25 april 2010

Jag har njutit varje sekund hela helgen (till och med när Odin vaknade 05.00 och väckte oss andra med ett "hej hej").

Äntligen på plats, med "kollin" och allt!

Att mata änderna vi mormors damm är ett måste.

Med solsken i blick och kaffesug i magen. Tur att det ligger ett kondis alldeles bredvid!

Kvällsmys. Eller eftermiddagsmys rättare sagt. Med en morgonpigg Odin blir dagsrutinerna lite annorlunda.

Mer, mer, mer.

Jag tror att de vuxna tyckte gungbrädan var roligare än Odin.

Det gick undan som tusan. Tur nog var Odin uppassad av både moster och mormor (till skillnad från en morfar som puttade iväg sitt lilla barnbarn som sa nej nej. Barnbarnet åkte iväg med en väldig fart och landade på marken med en duns och började gråta).

Sådan mor, sådan son?

Allra finaste mamma.

De första och enda gästerna på Café Linné. Då passar det bra att utforska.

fredag 23 april 2010

Idag är jag en fågel, igår var jag en hästgris.

Klockan 16.30 står jag på perrongen och tar emot finbesök från Leksand. Jag kommer kvittra som en fågel hela dagen (kanske inte just när jag dammsuger men annars så). Igår var jag ingen fågel, men däremot en blandning mellan häst och gris. Jag och Britta går och pratar på väg hem från skolan. Då från ingenstans kommer världens hemskaste ljud från mig. Min näsa och typ halva mitt ansikte drar ihop sig (så hårt att jag får ont efteråt) och jag ger ifrån mig en stor gnäggning/grymtning. Jag har aldrig varit med om något liknade. Britta fick sig ett gott skratt och jag blev helt chockad. Nu hoppas jag bara att det var en engångsföreteelse och inte händer igen vid något högst opassande tillfälle.

torsdag 22 april 2010

För att få den där förlösande känslan.

För att fylla på min nya etikett tips så kommer här världens kanske bästa tips. Det har använts av min familj i generationer (läs: av mig och Malin åtminstone). Okej, är ni redo? Här kommer det: vid problem med hård mage, ta en snus och drick några koppar kaffe. Det kanske inte låter så wow, men det fixar biffen så att säga.

Gottegrisens kolagömmor.

Här får ni ett recept på riktigt onyttiga och härliga kakor: rör 250 g smör och 2 1/4 dl socker poröst. Använd gärna matberedare. Rör i en äggula. Tillsätt 3 1/2 dl vetemjöl, 1 dl kakao, 1 krm salt och 1 tsk vaniljsocker. Arbeta ihop, men inte för länge. Låt degen vila svalt i ungefär 30 minuter. Rulla till bollar och lägg i små pappersformar. Tryck ner en kola i varje (jag tog halva dumlekolor den här gången eftersom de chokladfyllda rollo jag använde förra gången blev så himla hårda när kakorna stelnade till). Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt stelna till. KLART! Jag och Per har nyss provsmakat. De blev goda, men det räcker gott och väl med en för att stilla sötsuget (men det kanske berodde på att vi nallat på dumlen som blev över).

Skillnader mellan hinduism och buddhism och sånt där

Idag står tentaplugg på schemat. Vi sitter i ett rum på Engelska Parken. Gula väggar, vita gardiner, stora tavlor med guldramar. Ganska så gemytligt. Än så länge har vi mest haft paus, det finns otroligt många olika pauser: kaffepaus, kisspaus, morotspaus, bananpaus, lunchpaus, kolla-mail-paus, göra-ingenting-paus, smspaus, smörgåspaus, prata-skit-paus.

onsdag 21 april 2010

En blomma i duschen och en påse dumle i skafferiet.

Till skillnad från vissa andra äter jag det en student bör äta i slutet av varje månad - gröt. Det har absolut inget att göra med att jag är lat och ensam hemma.

För övrigt nr 1: Den senaste tiden när det har varit sol har jag tränat inomhus. Idag, när det är regnigt och kallt ska jag ut och springa. Hojta till om du ser mitt vett.
För övrigt nr 2: Idag har jag varit med om något nytt. Jag har varit på studiebesök i en moské. Det ni.
För övrigt nr 3: Johnossi släpper snart nytt album. Jag (och vissa andra?) är förväntansfull(a).

Det här är inte acceptabelt.

Jag känner mig ledsen och förvirrad. När jag nyss gick in på mitt närmsta Apotek som nu heter Kronans Droghandel för att köpa försvarets hudsalva, så fanns det inte. "Vi säljer inte det", sa dem. "Då tänker jag ALDRIG mer gå in här", ville jag säga men höll tyst. Så här får det inte gå till. Ser ni på bilden hur det glänser på min överläpp (har tydligen missat läppen en aning också)? På det viset ska det ALLTID vara på MINA läppar.

En ram och ett stycke tyg.

Jag tror/vet att jag älskar den - vår nya tavla.

måndag 19 april 2010

"Vi pratade just om att du skulle komma och hälsa på oss".

Idag har jag ringt runt till mina syskonbarn. Odin sa "hej... hej hej... hej... heeej". Vincent sa inte så mycket alls. Gustaf däremot pratade på om allt mellan himmel och jord. Han tyckte att jag skulle komma och hälsa på. Han berättade om sina dinosaurier med hår och som sticks i ryggen osv. Han talade om att de inte hade några bananer men att de skulle handla, men då bara köpa lingonsylt. De skulle bara äta lingonsylt till middag. Jag fick även höra om troll under bron som var lite läskiga, vad han ätit på dagis, att de skulle ha picknick, vilka djur som har stora tänder och att elefanter inte har.

Nu klarar jag av att längta ett tag till.

Stora funderingar på måndagsmorgonen.

Ge mig en blomlåda och några utemöbler. Jag vill sitta på balkongen, dricka vin och spela yatzy.
Du som fes under hela träningspasset igår, sluta med det. Stanna hemma och fis under ditt täcke istället.

söndag 18 april 2010

Smörgåsar och kaffe är allt jag behöver för att bli en nippertippa.

Blåsippor på bordet. Ren tvätt på hängaren. Nybakat bröd i köket. Kaffe i min mun. Sol ute. Mjukisbyxor på benen. Håliga strumpor på fötterna. Keso mellan tänderna. Jag ljuger inte, det är verkligen en BRA söndag!

lördag 17 april 2010

En dag i huvudstaden.

Idag har jag och tre fina vänner agerat söderbönor. Jag vet inte riktigt om vi lyckades. Vi kanske har för mycket bondeblod i oss? Men huvudsaken att vi har roligt, och det har vi alltid. Vi skrattar åt varandra, åt oss själva och åt andra. Emellan det så äter vi. För övrigt kan jag tillägga att jag är bäst på åka tunnelbana (okej, jag hade en steg-för-steg-beskrivning, men ändå).

Julia var jätteglad egentligen.

Börjar bli mätta och belåtna för första gången under dagen.

Plötsligt kan man bli sugen på att klättra i träd.

Det här är Saras utsikt. Jag dog en smula för att det var så coolt och svindlande. Hon bor på tjugoförsta våningen.

Dags för ännu mer mat.

Och en fika på det förstås.

fredag 16 april 2010

Mycket av det bästa.

Snart ska jag gå på gym med Per. Jag hoppas att mannen, som förra gången jag var där, skrek "usch" när han tog i är där idag också. Nu när jag har någon att skratta med. Jag ska sedan provlaga middagen jag eventuellt ska bjuda finbesöket på nästa helg (änt ja gullig så säg?). Per får agera försökskanin. Till sist har jag hört rykten om att det finns en stor godispåse och två filmer värda att se på Kantorsgatan. Min vita musse får ta mig dit.

Med bror Andreas bloggkommentarer blir livet roligare.

Till ett av syster Jonnas inlägg: Heja fina syster det vänder, lyssna på gunther så vänder det fortare "ålla ålla ratta ratta ra" kramar mama mia give me a sangria.

torsdag 15 april 2010

Det är tur att matsäck smakar gott även om det inte är soligt och varmt.

Vi tog av oss skorna och låtsades att det var varmt och skönt.

"Var naturliga" sa jag. Det här var vad jag fick. Ni är så söta så. Vi tänkte börja med att plugga, men kom på att ingen pluggar bra med tom mage.

Martin kom för att hälsa på, men han bytte oss mot några gubbar på en bänk.

Vad tittar de på? Jo, en bebis förstås.

En försmak på många fina sommardagar.

Idag har jag tänkt att skaffa mig massor av gratis accessoarer - fräknar. Först ska jag se till att alla fula skitmoln försvinner (de ser olika många ut beroende på vilket fönster jag tittar ut genom), sen ska jag steka några pannkakor, fylla en termos med kaffe och bege mig mot en brygga vid ån.

onsdag 14 april 2010

Idag hänger bild och text inte ihop. Och det gör inte jag heller.

Alla getter är inte hemma, alla får är inte i hagen och alla hästar är inte... heller i hagen. När Per sa hej då imorse svarade jag med god natt. När jag skulle borsta tänderna tänkte jag ha på deo istället för tandkräm på borsten. När läraren frågar om jag har något att berätta från vår gruppdiskussion kommer jag på den briljanta idén att låtsas som att jag inte förstår att hon pekar på mig. Jag vänder mig om för att låtsastitta efter vem hon pekat på, vänder mig till min grupp och blir till slut räddad av Britta. Varför sa jag inte bara vad vi pratat om?

Om du missar när du kissar, torka kisset genast bort, så att näste man får sitta torrt.

Offentliga toaletter är en för stor del av mitt liv just nu. I skolan: det är bara hälften av alla studenter som vet vad en toalettborste är. På Friskis och Svettis: toaletten är så liten att man sitter på toastolen och i papperskorgen samtidigt. När man ska ta papper så måste man samtidigt gräva i papperskorgen (eftersom rullen hänger alldeles ovanför den alltid proppfulla korgen). På tåget: det vinglar, man studsar hit och dit, folk missar toaletten = kiss överallt. Plus den ständiga skräcken att man glömt låsa dörren, och att någon plötsligt ska rycka upp den. Att man skriker "NEJ DET ÄR UPPTAGEN" spelar ingen roll. Det är för sent.

tisdag 13 april 2010

Billigt och bra.

Tänk att man kan bli så glad av att köpa. Det är nästan sjukt. Köpa och äta, det är livet ibland. Den grisrosa vinkycklingen var inte mycket att hurra för, men annars så. Dagen blev inte sämre när jag fick min bussbiljettsrevansch. Jag har tydligen en kriminell sida. Men nu är jag nöjd och ska bli hederlig.

måndag 12 april 2010

Shoppingsuget ska äntligen tillgodoses.

Nästa helg får jag finbesök från Leksand. Det är förstås roligt på många sätt och vis. Förutom att jag slipper lägga pengar på tågbiljetter för att träffa dem, så är det också en rejäl pisksnärt i stjärten som gör att jag tar tag i saker här hemma i lägenheten. Därför åker jag till IKEA imorgon och förverkligar några drömmar. Och för att äta en billig frukost (bara 10 jäkla kronor). Jag ska sippa långsamt på kaffet, smeka på porslin, sniffa på kuddar och gosa med billiga toaborstar.

Varför färgar jag inte håret hos frisören som alla andra?

Nej, det är inte uppvispat bajs.

söndag 11 april 2010

En sol på himlen och flera solar på vårt bord.

Solen har äntligen orkat lyfta sig över höghusen och hittat in i vår lägenhet på riktigt.

Längs en cykelväg där jag vet att många hundägare går med sina hundar hittade jag tussilago. Trots rädslan att få hundskit och kiss (kanske från både hundar och människor) på händerna kunde jag inte motstå att plocka några.
När ska jag lära mig att jag inte kan operera på mig själv med en synål?