torsdag 31 mars 2011

Inte som regnbågen direkt

Lägg till några rosa korvskivor och ni får dagens rosa inslag. En dag som annars varit rätt grå. Grå kofta, grått humör.

onsdag 30 mars 2011

Smaklöst är lika med ledsamt

Per frågade mig igår om jag tyckte broccolin i lunchlådan smakat konstigt. Det tyckte jag inte. Jag har ju inte känt någon smak den senaste veckan. Broccolin kanske vad mig beträffar smakade... larvbajs (som Shrek borstar tänderna med by the way. Det har mina brorssöner lärt mig). Nu börjar min smakkänsla sakta men säkert återkomma, tack och lov! Det är så förfärligt när dagens bästa stunder, alltså matstunderna, inte upplevs som vanligt.

tisdag 29 mars 2011

Den utvalda

Jag har skickat in ett bidrat till en tävling. Det är en liten oskyldig tävling (det har inget med sång att göra, så oroa er inte), men jag hoppas innerligt att bli den utvalda vinnaren. Precis som när jag gång på gång skickade in min teckning till Pandaklubbens tidning och hoppades på att bli en av de publicerade. Och jag tror alltid att just jag ska bli vald, för någon gång ska det väl liksom hända? Jag meddelar resultatet senare (om det är till min fördel).

måndag 28 mars 2011

No eller nu

Idag kom en utbytesstudent fram till mig och en kursare när vi satt och gjorde en skoluppgift. Hon frågade lite nervöst på svenska om vi ville fylla i en enkät. Jag hann tänka att vi inte hade tid där och då men att jag gärna kunde göra det senare. Tyvärr fick jag inte ur mig hela förklaringen utan bara "nu?". Hon sa "okej" och gick därifrån. Jag blev lite paff men samtidigt kom vår lärare fram till vårt bord och det var inte mycket att göra åt. Efteråt kom vi på att hon måste hört "no" och inte "nu", vilket får mig att känna mig en smula elak. Hon skulle bara veta att jag till och med gillar enkäter.

Ett gott skratt

Per har fått tillfälle att skratta åt mig flera gånger den här helgen. Min röst har inte alltid burit om man säger så. Vissa ord har kommit ut med en mörk, rosslig röst likt en manlig storrökare. Men det är ju tur att man kan skratta åt det. Om det däremot händer under dagens lektion... Nej, jag måste värma upp rösten hela vägen till dit. Eller är det kanske bättre att vila rösten? Hur som helst har jag självstudier resten av veckan, så om det går åt pipsvängen har nog resten av klassen glömt det till nästa gång. Men egentligen bjuder jag på det.

lördag 26 mars 2011

Gnutta Gnäll och solen



Om man kan vara dålig på att vara sjuk så är jag nog sämst. Jag blir väldigt ynklig och gnällig. Hoppfullt tänkte jag att en promenad i solen skulle muntra upp mig. Sol och frisk luft gör väl alltid susen? Pyttsan. Det var jobbigt och solen sken så stark att mina ögonen vattnades och jag var tvungen att kisa. Långpromenaden blev väldigt kort och jag var mer än tacksam när ICA räddade mig från solen. Ännu mer tacksam var jag när vi kom hemma igen och jag fick sätta mig soffan med ingefärste och en bunt tidningar.

fredag 25 mars 2011

Påskägg och gobeläng


När jag lade mig igår frös jag och trodde att jag var klädd som ett påskägg. Jag hade nog feber. I natt drömde jag att man kunde gröpa ur en citron på två olika sätt beroende på om det var ett adjektiv eller adverb. När jag vaknade till hettade mina ben som aldrig förr. Och imorse säger Per du får söka på google. Jag blir förvirrad och tänker oj, frågade jag honom om "gobelängkort"? Det visade sig senare att han drömt att jag frågat om man kan vispa grädde med en kvist typ. Jag drömde om ett slags kort som jag sedan gav namnet gobelängkort i ett halvvaken tillstånd. Nu eftersvettas jag efter morgonkaffet.

torsdag 24 mars 2011

En galen tant på vår gata

Jag fick ett sms av min kära vän Britta imorse. Innehållet var helt sanslöst. Helt sjukt.
-
Haha! Jag blev just mordhotad av en tant utanför ditt hus! En tant pekade på mig, strök fingret tvärs över halsen sa, "du tjejen. Du är död!". Det visste jag inte, är jag en zombie, Elina?
-
Tanten var tydligen kort och rund och tog sig fram med hjälp av en rullator.
-
Jag spelade en galen mattant (Gertrud) i en teater en gång. Och nu har det bevisats att sådana som Gertrud finns i verkligheten. Det är bäst att sova med ett öga öppet i fortsättningen.

onsdag 23 mars 2011

Jag, min röda näsa och en tenta


Jag var helt klart den där dryga personen på tentan idag. Personen som snöt sig högt, prasslade med halstablettspåsen, suddade tills bordet skakade och råkade sucka högt några gånger. Men det spelar ingen roll, för jag tror att tentan gick vägen och ikväll tentafestar jag och Per med tacos och helgens ölrester (och då menar jag inte slattar utan oöppnade flaskor). Hurra för det!

Dagen Tenta


Igår satt jag och Per vid matbordet och pluggade i princip hela dagen (då hinner man inte diska, men man hinner ta kort på disken och en fin grytlapp). Han gjorde uträkningar jag aldrig skulle kunna förstå mig på. Jag varvade korvstoppning av grammatik med att rita semlor, ballonger, fiskar, dumlekolor och träd i mitt kollegieblock. Idag har vi båda tenta klockan 13.00. Blir inga ritade fiskar på tentan, men däremot en och annan snordroppe. Det här kan gå precis hur som helst.

tisdag 22 mars 2011

Jag önskar att jag kunde få vara ute i solen just nu.
Istället försöker jag tentaplugga.
Och samtidigt hålla mig borta från teven (lyckats),
hålla mig borta från att "tröstäta" kakor (misslyckats)
och hålla mig vaken över huvud taget (misslyckats).
-
Men snälla, skriv inte att både jag och tentan skulle tjäna på att jag gick en promenad i solen,
för egentligen orkar jag inte gå ut.

måndag 21 mars 2011

På tåget

Jag tänkte att kufarna nog finns på tåget. Så där satt jag och spande och lyssnade. En kvinna talade högt och snabbt i telefonen. Hon avslutade alltid med ett klingande "ciao". En man utan platsbiljett talade om för alla som skulle sitta där han satt att han skulle till Säter. Det förklarar ett och annat, tänkte jag. Men tydligen var han lärare (förklarar det också saken?). Ingen av dessa kändes dock som den där riktiga kufen. Då, plötsligt upptäckte jag en ung vuxen som var rädd för skiten på sätet, för gardinen vid tågfönstret, för hårstrån, för de bruna fläckarna på väggen och var ytterst bekymrad för att skon klibbade fast i golvet. Klibbet visade sig vara en Ahlgrens bil. Ibland finns det man letar efter alldeles framför ögonen på en. Där där kufen var visst jag.

söndag 20 mars 2011

Helglyx som värmer hjärtat











Jag låter er titta på bilderna som visar allt från en pyjamasliga till en skidpremiär och hemgjorda semlor i tystnad.

torsdag 17 mars 2011

En mysdag i Rutebo



Efter en lång och fin promenad passade det utmärkt med hembakt, smarrigt fika. Och posering med faster förstås! Tur att de börjar bli linslusar (linslöss?) precis som sin far. Dagen bjöd bland annat även på många dinosaurier (både böcker, leksaker och memory. Det sistnämnda har jag tydligen blivit dålig på på äldre dar), bajsletande i skogen och kurragömma förstås.

Mammas dag - en finfinfin onsdag

Ingen klagar väl egentligen på när det blir tårta på tårta? Bokstavligt talat alltså. Ingen i vår familj i alla fall, förutom pojkarna Hansen som hellre åt fläskpannkaka och smörgåsrån med leverpastej. Smaken är som baken.

onsdag 16 mars 2011

Hipp hipp HURRA

Grattis kära lilla mor!

Var är alla kufar?

Jag önskar att jag kunde skriva att en tjej råkade fisa en man i ansiktet på träningen igår.
Jag önskar att jag kunde skriva om en fågel som bajsade på en kvinnas huvud. Att hon inte märkte något och gick in på banken.
Jag önskar att jag kunde skriva om världens mest underliga samtal jag fick igår. Av en man som ville spå mig och började fråga vad jag åt till frukost igår.

Men inget av det ovanstående har hänt. Allt är lugnt. Jag lyckades till och med baka goda kakor igår.

tisdag 15 mars 2011

Nu är det som så

att jag har ytterligare en oförskämt trevlig långhelg framför mig. Imorgon kommer jag till Leksand lagom till ett kalas med hela familjen. En fågel viskade i mitt öra att det vankas kladdkakemuffins i Rutebo på torsdag. Och på fredag åker vi upp till Vallen! VALLEN! Vilka dagar alltså. Det är så att jag vill springa till tågstationen redan nu eller varför inte dansa ända till Leksand? Men jag väljer att fira med kvällsfika framför en härlig säsongspremiär på tv och ta tåget som vanligt folk imorgon.

I know a person who loves you

Igår blev det mer paus än plugg. Jag drack jättemycket vatten och MMS:ade med Odin istället. Och Britta sa att det var okej att jag hade en sådan dag. Idag däremot hann jag inte ens av med morgonrocken innan jag gjorde en djupdykning ner i pronomens värld (där bor possessiva, reflexiva, demonstrativa och relativa pronomen bland annat). Detta blogginlägg kan ses som en parantes.

måndag 14 mars 2011

Vem vet vad som väntar


14 mars 2011

Denna måndag stavas grammatik. Det kommer att krävas disciplin, kaffe, pauser och en och annan morot. Dagens första morot blev ett par skor. Dagens andra morot blir ett tv-program klockan 12.00. Men först: PISKA!

söndag 13 mars 2011

Jonna/Bamse och Jonte/Tintin





När fyra personer som gillar varandra och livets goda umgås en helg kan det inte bli annat än kalas. De kvalitetsmässiga rätt kassa bilderna visar 1. när jag agerar guide åt turisterna J&J 2. en solfika med världens största solbulle i förgrunden och Per med semla i kinden 3. när vi åkt upp för två skitlånga rulltrappor och blickar ut över hela staden och 4. plockmat och en glimt av Jonna i en rosa schlagerklänning.
-
Med det säger jag tack för den här fina helgen!

fredag 11 mars 2011

Nu ska jag bara städa mig själv

Lägenheten är städad och tulpanerna är på plats. Om en timme kommer Jonna och Jonte hit! Hurra! Funderar på en kortare stadsvandring efter lunch eller eventuellt gå direkt till systemet. Jonna ska dricka sin första öl sedan nyår och måste vara väldigt ivrig!

torsdag 10 mars 2011

Efter tidpunkten för denna bild har jag färgat och snart även slitit av mitt hår


Jag är 23 år och kan fortfarande inte sätta upp håret fint (jag kan inte heller klippa eller måla naglarna). Och hur kul är det att lära sig egentligen? Jag lär mig hellre att plantera och byta däck.
-
Just nu däremot, när jag snart ska gå till skolan och håret inte vill samarbeta är jag inte lika insiktsfull.