söndag 31 juli 2011

Efter nytta kommer nöje

Har vattnat blommor och plockat petunior mest hela dagen hittills. Okej, jag har möjligtvis druckit flera koppar kaffe framför datorn också och har än så länge ignorerat den döda fågeln alldeles utanför dörren som måste förflyttas. Det jag vill komma till är att jag utfört dagens nytta och det som återstår är dagens nöje, som innefattar att ta bilen och plocka upp två kullor i Leksand och åka vidare mot en tredje kulla några mil utanför Leksand.

lördag 30 juli 2011

Återseenden

Igår blev det flera kära återseenden. Jag fick krama om en fin vän som jag inte träffat på jättelänge. Jag fick fika på Solvi - en riktig sommarpärla - för första gången i sommar. Dessutom gjorde kräftorna en efterlängtad comeback i mitt liv.

fredag 29 juli 2011

Det här är sommar



Så här spenderade jag eftermiddagen igår. På kvällen var jag barnvakt åt Julia. Hennes föräldrar skulle på fest så jag fick ställa upp. Vi åt thai och provsmakade alla bär i trädgården. Vi sprang en sväng och tvättade sedan bort svetten i sjön. Jag tror att jag var en helt okej barnvakt, men samtidigt var hon ju väldigt självgående.

torsdag 28 juli 2011

Jag måste visa

Fick så mycket fint (ramar och en duk med Jobstryck bl.a.) när jag fyllde år. Och gott (vin och Emser bl.a.) och roligt (plåster med motiv från filmen Cars bl.a.) och användbart (löparshorts och träningsstrumpor bl.a.). Allt gör sig tyvärr inte lika bra på bild så jag visar bara tillskotten i min plåtburksfamilj. Tack igen!

onsdag 27 juli 2011

Ett varmt baksäte efter badet kan vara det bästa

Jag skäms för att säga det, men idag har jag badat för allra första gången i sommar. Nästan hela juni och juli har gått och inte förrän idag plumsade jag ner i böljan blå. Kan inte påstå att jag var som fisken i vattnet, utan jag trivdes bättre när jag stod i strandkanten och borrade ner fötterna i en varm vattengrop. Och allra, allra bäst gillade jag att sitta i baksätet i en bil, inklämd mellan två brorssöner i bilbarnstolar och lyssna på vad de hade att berätta.

tisdag 26 juli 2011

Med flätor i håret, hjorton i handen och rödvin på tänderna

Ellie, Honeypie och Gullan blev under helgen Fajtas, Slabbas och... Ananasionasi(?), men lika glada var vi för det. Vi har gått i skogen och gissat bajs, blivit lyriska över hjorton (framför allt Hanna), ätit matchipsgodisvåfflorbullaräpplenfilmackorsyltosv, Julia har vunnit i spel och vi andra förlorat, vi har väntat på kossorna och blivit rädda för kossorna, vi har sagt fel och sagt rätt, Hanna har fastnat i ett hål, men kommit loss igen, vi har skrattat åt fötter och annat lustigt. Som Julia på ett ungefär skrev i gästboken: vi lämnade stugan lite tjockare, men mycket gladare.

lördag 23 juli 2011

Mot kossor och kokkaffe

Tar med mig två älsklingar och åker till ett älsklingsställe. Åh!

fredag 22 juli 2011

Taklagsfest och hela havet stormar

När vi la nät igår var det sol och fint och idag när nätet skulle upp igen var det stora vågor på sjön och regn och åska i luften. Jag följde alltså gladeligen med i båten igår, men avstod idag (jag var dock som en stirrig höna på land i väntan på att pappa och Per skulle komma säkert tillbaka). Per tyckte däremot att det var roligt med en utmaning så där på morgonkvisten. Jag undrar hur det kan vara roligt att vara i en båt som gungar upp och ner, i regnoväder och dra upp döda fiskar i ett nät? Medan de sedan tog rätt på fisken roade jag mig med en bok om Sveriges natur och tränade armarna med två vedträn. Enligt mig var höjdpunkten igår kväll när vi hade taklagsfest och bland annat drack G&T intill en sprakande brasa.

torsdag 21 juli 2011

Slitet, men charmigt

Spindelnät i taket och sotiga väggar, men charmigt ändå. I natt ska vi bo i denna stuga och kanske är det för sista gången någonsin i dess nuvarande skick. Även om jag kommer att vara rädd för möss och spindlar så kommer jag att tycka att det är mysigt, det är det alltid.

tisdag 19 juli 2011

Jag lär mig och snart kan jag själv. Sådetså.

Idag har jag, för första gången i mitt liv, kört släpvagn alldeles själv i flera mil. Jag har sett en stor älg mitt på vägen. Jag har burit och kapat brädor. Jag har lärt mig hur ett tak är uppbyggt. Jag har gått runt med min kära blåbyxor (ja, jag är stolt som en tupp över dem) och snickarbälte. Jag har spikat innertak. Jag har fått skriva mitt namn på en del av taken som inte kommer bli synligt igen förrän stugan rivs om sisådär hundra år kanske. Ja, ni förstår ju att jag idag känt mig händig och full av nya erfarenheter! Tyvärr förstördes detta delvis i och med att jag inte fick av släpvagnsjäkeln själv när jag kom hem på eftermiddagen. En granne fick rycka in. Jag vet hur man gör, men det gick bara inte och jag blev sur som ett bi. Nu kanske ni tycker att jag överdriver och det kanske jag gör (en aning). Men med risk att låta som någon ur en barnfilm eller barnbok: JAG VILL KUNNA SJÄLV. Och helst allting och på en gång.

måndag 18 juli 2011

Favorit i repris

Jag måste ytterligaren en gång visa genom vilka sökord på google personer hittat till mig blogg:
- pisksnärt stjärten
- alltid upptaget
- fotosidan rutger
- handfatet hytt kyla öl
- morgonbehov


Om man utgår från detta verkar min blogg ganska konstig, men också väldigt lustig.

Dopdagen

Sista dagen av denna kalashelg bjöd på dop för Alvar Rune. Jag var återigen tillbaka som bildansvarig och fler bilder kommer antagligen på Malins blogg en vacker dag. Är en snäll lillasyster och ger henne företräde.

Kalasdagen

Jag bad Jonna ansvara för fotograferandet under kvällen och då blev det så här bra! Själv kunde jag ägna mig åt att fixa och roa mig med annat (typ öppna paket och dricka grogg). En del undrade hur jag skulle toppa den här festen nästa år när jag fyller 25, samtidigt som alla verkade eniga om att den egentligen inte behöver toppas. Jag kan istället klappa mig själv och mina fantastiska gäster på axeln och säga: det här gjorde vi bra, det här gör vi om!

söndag 17 juli 2011

Födelsedagen



På självaste födelsedagen regnade det hela dagen, men vad gjorde det när JAG fyllde år? Jag kunde ändå gå en skogspromenad, äta lunch i Rättvik, dricka vin på glasverandan, lyssna på vackra sånger från andra änden av telefonlinjen och välja favoritmat till middagen. Grattis till mig en gång till!

Jag återkommer