tisdag 31 juli 2012

Mellanmål och sånt

Sitter här och äter mellanmål efter jobbet. Ungefär såsom efter en dag i grundskolan. Trött och med magen som ett bottenlöst hål. En favorit då var limpa med ost som smälte efter en stund i micron. Och ketchup på det. Efter mellanmålet gick jag förmodligen raka vägen till soffan för att se alla såpoperor på tv4. Jag har ändrat mina vanor sedan dess. Men om sanningen ska fram så ska jag faktiskt bänka mig i soffan en stund nu, men inte framför teven utan med näsan i en bok.

Och så var det med det.

söndag 29 juli 2012

Wij trädgårdar

Nu har jag varken gröna fingrar eller planer på att anlägga en trädgård inom de närmsta åren, men Wij trädgårdar visade sig ändock vara ett förträffligt utflyktsmål för ett gäng heta brudar. Vackert, fridfullt och med en nästintill sagolik lunchbuffé. Och bilresan dit och tillbaka med fikastopp och tammel gick inte heller av för hackor.

torsdag 26 juli 2012

Semesterdagar

Fina fasters fantastiska fest. Barnvakteri gånger två med burgare, blöjor, bad och bus. Skog, sjö och solnedgång i Skarbo (och lyckligtvis ingen "Elina skulle pissa - då kom björnen" under kvällskissen på dass).

söndag 22 juli 2012

En pärla

I torsdags hade vi sovinvigning i Skarbo-stugan, som fått en ny vacker skrud. Doris var nog den som bäddade och sov på flest plaster under kvällen och natten medan vi andra nöjde oss med tarrsängarna (våningssängarna). En pärla vid vattnet, det är vad det där stället är.

fredag 20 juli 2012

Jag blir tooooookig

Det ringer försäljare hela hela hela tiden just nu och jag blir galen. Så här lät det i förrgår:
Jag: Jag är inte intresserad. 
Försäljare: Men du, men du!
Jag: Nej, det är bra. Nu lägger jag på. 
Försäljare: Men du, regnar det hos er? 
Jag: Nu lägger jag på. Tack hej. 
Försäljare: Regnar det? Regnar det hos er? 
Jag: Hej då!

torsdag 19 juli 2012

Semester i veckorna två

Jag har semester. Det regnar till och med när solen skiner, men jag har det bra ändå. Relativt planlösa dagar, mycket sömn, jordgubbar, lek med barn och drömmar om att ligga vid stranden en dag snart. Snart åker vi mot vår pärla vid Siljan och höjer semesterkänslan ytterligare ett snäpp.

måndag 16 juli 2012

Födelsedags- och examenskalas

I lördags gick mitt kombinerade födelsedags- och examenskalas av stapeln. När man är värdinna är det inte lätt att hinna ta bilder samtidigt. Jag placerade därför kameran i Jonnas hand för att det åtminstone skulle bli några bilder tagna och fokuserade själv på att se till att alla fick bål, att potatissalladen räckte till alla osv. Och självklart på att försöka hinna prata med alla och njuta av mat och sällskap. Det blev en mycket lyckad kväll och med risk att låta klyschig och blödig så kände jag mig så in i bomben rik hela kvällen!

Tack till alla som var där och tack alla som bakade tårtor, bakade bröd, tände ljuslyktor som jag glömt bort, bar bort disk, hjälpte till att städa dagen efter osv. Ni är fantastiska allihopa! Att tacka dig, mamma, och dig, pappa, här räcker inte. Jag ska fundera ut ett annat sätt att tacka er för all ovärderlig hjälp.

söndag 15 juli 2012

Middag i Sunnanäng

Vilken helg! Den började storslaget i Sunnanäng där två vänner fixat trerätters. Vi blev så bortskämda att jag riktigt skämdes. Men mest njöt jag av mat, sällskap och att få sitta rätt upp och ned på arslet efter en intensiv vecka. Och då hade lördagen inte ens börjat...