torsdag 31 juli 2014

Olsnäsloppet

För precis en vecka sen idag samlades nästan hela familjen i Olsnäs för att springa och/eller supporta på Olsnäsloppet. Det var förstås Jonna som dragit igång det hela och hon fick alla syskon med respektive plus fyra av barnaskaran att ställa upp! Alla gjorde finfina insatser. Jag gjorde misstaget att inte läsa kilometerskyltarna så tydligt och trodde att jag sprungit fyra kilometer när jag i själva verket hade fyra kilometer kvar. Men det fick mig att höja tempot tidigare än vad jag annars kanske vågat, vilket egentligen var bra. Var så slut när jag kom i mål att jag fick lov att slänga mig i gräset och hoppas på att någon i familjen skulle komma och hjälpa mig. Tänkte inte på att alla andra också precis kommit i mål och hade nog med sin egen återhämtning. Pallrade mig upp till slut och snodde med mig två priset från prisbordet (ja, jag lämnade tillbaka ett när jag insåg mitt misstag). Tack Jonna för att du drog med oss!

torsdag 24 juli 2014

Skarbohäll när det är som bäst

I helgen som var hade vi ett strålande dygn i Skarbohäll. Per debuterade på vattenskidor, Elis fick åka båt för första gången i sitt liv, Yrsa fångade sin första mus. Pappa hade fångat och rökt fisk till middag. Det var 25 grader i vattnet. Elis fick somna i en garderob. Vi spionerade i pappas kikare och såg saker vi kanske inte behövt se. Vi hörde en fågel som lät som Eva och Stens tvättmaskin. Skarbo visade sig helt klart från sin bästa sida! 

fredag 18 juli 2014

Julidagar

Per och Elis bakade bullar en dag. Jag åt upp de ogräddade snuttarna och dammsög golvet efteråt.
Vår fina lilla Yrsa. Elis vill gärna bära henne och dra i svansen.
Sommarben (blåmärke och rivsår) och sommartå (svart nagellack).
Igår var vi på barnteater på Hildasholm. Elis satt som förstummad i mitt knä under den 30 minuter långa föreställningen. 
Efter teatern mötte vi upp ett, till en början, glatt gäng för lunch. När vi sedan hade väntat i över en timme på maten var det inte lika glada miner.
En av många sommarkvällar i Laknäs.

tisdag 15 juli 2014

Dubbelkalas

Jag vet inte om någon annan familj har så många kalas som vi har? Vi är 17 stycken och i princip alla ställer till med födelsedagskalas varje år.
Den här gången slog dock jag och Per ihop våra kalas. Han fyller år den 17 juni och jag idag den 15 juli.
Familjen kom med finfina presenter och fick glass, jordgubbar, maränger osv. Efter fika och presentöppning (som måste ske inför alla) badade några, medan andra stod på stranden och huttrade i jacka.
Så snart de sista gästerna åkt brummade Per iväg för att hämta sin födelsedagspresent från mig - kattungen Yrsa. Vi var där och hälsade på henne dagen Per fyllde, men först nu var hon redo att flytta från sin mamma. Kommer garanterat fler bilder på henne inom kort.